Dhal

Ingredienser 6 portioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
1 msk sambal olek
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
1 tsk kardemumma
1 tsk koriander
1 pkt krossade tomater
400 ml kokosmjölk lätt
2 dl vatten
3 dl linser
Salt
Peppar
Instruktioner
1. Riv lök, vitlök och ingefära
2. Fräs löken, vitlöken och ingefäran tillsammans med sambal olek i lite olja
3. Tillsätt kryddorna och låt fräsa tillsammans med ovan i någon minut
4. Tillsätt linserna, vatten, kokosmjölk och krossade tomater. Låt koka under lock i 15 minuter. Salta och peppra efter smak.
5. Servera med ris, bladspenat och naturell lättkvarg
Smartpoints
Dhal 6 sp/portion
Ris (1 dl) 3 sp
Kvarg (3 msk) 1 sp
Totalt: 10 sp