Chorizobulgur

Ingredienser
1 pkt Vikväktarnas Chorizo
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olja
500 g krossade tomater
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl okokt bulgur
1 kruka koriander
75 g fetaost
Instruktioner
1. Skär chorizon i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor.
2. Finhacka löken.
3. Fräs lök, pressad vitlök och chorizon i oljan i en stekpanna i 2-3 minuter.
4. Tillsätt okokt bulgur och fräs någon minut till.
5. Tillsätt krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärningen, salt och peppar och låt koka tills vattnet avdunstat och bulguren är färdig - cirka 13 minuter. Smaka av! Är den inte klar, tillsätt lite mer vatten och koka lite längre.
6. Servera med koriander och smulad fetaost
Smartpoints
11 sp/portion