Asiatisk kycklingsallad

Ingredienser 4 portioner
4 kycklingfiléer (700 gram)
1 salladskålshuvud
3 morötter
1 rödlök
100g sockerärtor
0,5 msk solrosolja
60g jordnötter
1 kruka koriander
2 msk thailändsk soja
1/2 lime, saften
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal olek
3 cm ingefära, riven eller finhackad
2 msk solrosolja
1 msk thailändsk soja
1 msk jordnötssmör
1/2 lime, saften
1 msk honung
1 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
3 cm ingefära, riven eller finhackad
2 lime
Instruktioner
1. Blanda alla ingredienser i sektion 2 till en marinad. Använd en stor bunke.
2. Strimla kycklingen och vänd ner i marinaden. Täck över och ställ i kylen.
3. Vista ihop ingredienserna i sektion 3 till en dressing.
4. Strimla salladskålen, morötterna, löken och sockerärtorna. Häll upp i en skål eller på ett fat, häll över hälften av dressingen och blanda ordentligt.
5. Hacka jordnötter och koriander.
6. Hetta upp olja i stekpannan och stek kycklingen gyllenbrun.
7. Lägg upp kycklingen på salladsblandningen, strö över jordnötter och koriander och häll över resten av dressingen.
8. Skär 2 lime i klyftor och servera till salladen.
Tips
Servera med Ginger Joe alkoholfri öl, det ger nästan känslan av att sitta på en strand i Thailand.
Smartpoints
9 sp/salladsportion