Nötfärsspett med couscous


Ingredienser 4 portioner
400 g nötfärs 10%
1 ägg
4 msk ströbröd 
4 msk vatten
1 tsk curry 
1 tsk garam masala
1 tsk salt 
2 msk gul lök
Grillspett 

Couscous
1 grönsaksbuljongtärning 
2 st salladslök 
2 lime 
2 tomater 

Turkisk yoghurt 


Instruktioner 
1. Blanda vatten och ströbröd och låt svälla i cirka tio minuter 
2. Medan du väntar, förbered ingredienserna till couscousen. Skär tomaterna i små bitar, lägg dem i en sil och låt rinna av. Finhacka salladslöken. Ställ åt sidan.
3. Finhacka gul lök och blanda ner i ströbrödsblandningen tillsammans med ägget, kryddorna och nötfärsen.
4. Forma 8 eller 12 avlånga korvar och stick ett grillspett i dem
5. Stek spetten samtidigt som du kokar couscous enligt anvisningarna på paketet men med en grönsaksbuljongtärning i vattnet. 
6. När couscousen kokat färdigt, låt svalna lite och tillsätt sedan tomaterna och salladslöken. Pressa i saften från limen.
7. Lägg upp spetten tillsammans med couscous på en tallrik och servera med turkisk yoghurt.

Upp