Fisksoppa

Ingredienser 4 portioner
400g fryst torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500g potatis (fast)
1 fänkål
2 msk olja
3 msk tomatpuré
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk timjan
1 dl lätt fraiche
Instruktioner
1. Ta ut torsken ur frysen och låt tina
2. Finhacka löken, ansa och strimla fänkålen och skär potatisen i 1x1 cm stora tärningar
3. Häll olja i en stor gryta. Pressa i vitlök och fräs med lök och fänkål.
4. Tillsätt potatis och tomatpuré, fräs några minuter till.
5. Tillsätt vatten, buljongtärningarna och timjan. Låt puttra i 10 minuter. Medan det puttrar, skär den tinade fisken i tärningar.
6. Tillsätt fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken i grytan och koka upp.