Kikärtsbiffar med tahinisås

Ingredienser 2 portioner
1 pkt kikärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl färsk persilja
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk sambal olek
1 tsk citronskal
2 tsk citronsaft
1 krm salt
1,5 msk potatismjöl
0,5 msk olja
3 msk turkisk yoghurt
Salt
Citronsaft
Peppar
1 tsk tahini
Rucola
Flerfärgade körsbärstomater
Instruktioner
1. Skölj kikärtorna. Skala löken och dela i grova bitar. Lägg kikärtorna och löken i en bunke och mixa slätt med stavmixer.
3. Pressa i vitlöken. Tillsätt persiljan, citronskalet, citronsaften, senapen, saltet och sambalen. Mixa.
4. Tillsätt potatismjölet och rör runt. Låt smeten stå i kylen medan du gör såsen och ytterligare tio minuter.
5. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
6. Forma biffar. Jag fick ut 10 små. Häll olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna.
7. Servera med rucola, körsbärstomater och tahinisåsen.
Smartpoints
Kikärtsbiffar: 5 sp/portion
Tahinisås: 2 sp/portion