Vegetarisk Pad Thai

Ingredienser 5 portioner
200g risnudlar
2 tsk sambal olek
4,5 msk japansk soya
2 lime, saften
3 msk finriven ingefära
2 msk vitvinsvinäger
1,5 msk honung
40g jordnötter
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1 paprika
2 vitlökaklyftor
200g salladskål
1 paket böngroddar
2 ägg
1 kruka koriander
1 lime
50g jordnötter
Fisksås
Instruktioner
1. Mixa ingredienserna i sektion 2 till en slät dressing
2. Koka risnudlarna enligt förpackningens anvisningar
3. Strimla rödlök och paprika. Lägg i en skål och pressa över 2 vitlöksklyftor
4. Strimla salladskål och lägg i en skål tillsammans med böngroddarna
5. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs rödlöken, paprikan och vitlöken.
6. Sänk till medeltemperatur och tillsätt äggen. Använd en stekspade och blanda in de ordenligt i "röran"
7. Tillsätt dressingen, salladskålen och böngroddarna. Stek tills salladen krymt och blandats med resten av "röran"
8. Tillsätt nudlarna och koriander
9. Servera med koriander, jordnötter, lite fisksås och en limeklyfta
Smartpoints
9 sp/portion