Arrakbollar och mintchokladbollar

 
Ingredienser cirka 20 bollar
3/4 förpackning kidneybönor 
12 dadlar
2 dl havregryn
3,5 msk kakao
1 tsk kokosolja
 
Araksarom
Pepparmintsarom
 
Riven kokos
Mörk choklad
 
Instruktioner
1. Kärna ur dadlarna och dela dem i mindre bitar.
2. Mixa samman ingredienserna i sektion 1
3. Fördela smeten i två bunkar och smaksätt den ena med pepparmintsarom och den andra med arraksarom. Cirka 1 tsk av vardera arom, men tillsätt lite i taget och/eller mer och smaka av.
4. Forma bollar.
5. Häll upp kokos i en skål och rulla mintchokladbollarna i kokosen. Om kokosen inte fastnar doppa fingrarna i vatten och stryk över bollen innan du rullar den i kokos.
6. Smält choklad i ett vattenbad och doppa arraksbollarna i chokladen. Låt stelna, med fördel i kylskåpet. 
7. Låt både mintchokladbollarna och arraksbollarna stå i kylen cirka tio minuter innan servering.
Upp