Vitkålslasagne

 
Ingredienser 6 portioner 
500 g köttfärs 
1 pkt krossade tomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1-2 dl vatten
2 msk tomatpuré
 
Vitkålshuvud 
Matlagningsgrädde 4 %
Mager ost 12 %
 
 
Instruktioner 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök.
3. Tillsätt köttfärsen och låt den få lite färg innan du tillsätter köttbuljongtärningen och vatten. Låt koka samman.
4. Häll över de krossade tomaterna och tomatpuré. Låt koka samman på svag värme tills vattnet kokat bort
5. Häll lite smör eller olja i botten på en ugnsfastform. Bryt blad från vitkålshuvudet och täck bottnen. 
6. Varva vitkålsblad, köttfärssås och matlagningsgrädde. Avsluta med ett köttfärssåslager och strö över ost.
7. Låt stå i ugnen i 30-40 minuter.
Upp