Köttfärssoppa

Ingredienser 4 portioner
1 gul lök
0,5 solovitlök
500 g nötfärs 10%
1 tsk margarin
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
500 g morötter
1 halv liten vitkål
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl grekisk yoghurt
Instruktioner
1. Skala och hacka löken, riv morötter grovt och strimla vitkålen.
2. Bryn färsen i margarin i en gryta.
3. Tillsätt löken, pressa vitlök och låt fräsa ett par minuter
4. Häll på krossade tomater, tomatpuré och häll på vatten och koka upp.
5. Lägg i buljongtärningar.
6. Lägg i morötterna och vitkålen.
7. Låt puttra under lock i 20 min.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera med en klick grekisk yoghurt.
Smarpoints
Soppan: 6 sp/portion
Topping: 2 sp/portion